Police Assassins (1985)

Alternatieve Titel: Yes Madam! Huang jia shi jie. In the Line of Duty 2. Super Cops. The Super Cops: Ultra Force II.
Regie: Corey Yuen
Herkomst: Hongkong
Genre Actie
Speelduur: 89 minuten
Met: Sammo Hung Kam-Bo, Michelle Yeoh, Cynthia Rothrock
meer acteurs
7,0
Wanneer een Britse diplomaat in Hong Kong wordt vermoord, onderzoekt Scotland Yard-inspecteur Carrie Morris (Rothrock) de zaak. Ze krijgt hulp van lokale politie-inspecteur Ng (Yeoh).

De film In the Line of Duty 3: Force of the Dragon was de eerste film in de reeks, maar door het grote succes van de "girls with guns"-films Royal Warriors (1986) en Police Assassins (1985) met Michelle Yeoh in de hoofdrol werden deze films achteraf hertiteld als respectievelijk In the Line of Duty en In the Line of Duty 2.

De 7 In the Line of Duty-films:
In the Line of Duty: Royal Warriors (1986)
In the Line of Duty 2: Police Assassins (1985)
In the Line of Duty 3: Force of the Dragon (1988)
In the Line of Duty 4 (1989)
In the Line of Duty 5: Middle Man (1990)
In the Line of Duty 6 (1991)
In the Line of Duty 7: Sea Wolves (1991)


Reacties


14-1-2006 18:30 door: sindala Persoonlijk bericht
Het verhaal stelt, zoals zo vaak in Hong Kong films, niet veel voor. Maar de aktie (vooral de vechtscenes van de twee dames) is werkelijk supersterk. Ze hebben zelf hun stunts gedaan, die er soms érg gevaarlijk uitzien. 10 voor de aktie, 4 voor het simplistische verhaal, maakt een 7 totaal.

Dit was voor beide actrices hun eerste hoofdrol in een aktiefilm, hoewel ze daarvoor al heel veel gedaan hadden: Cynthia Rothrock was toen al vijfvoudig wereldkampioene karate en had vijf verschillende zwarte banden in diverse gevechtssport-disciplines. Michelle Yeoh was nationaal kampioene squash, studente ballet aan de London Royal Academy of Dance en miss Maleisië.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine