Volcano (1997)

Regie: Mick Jackson
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Actie/Rampen/Drama
Speelduur: 104 minuten

Acteurs:
5,3
Mike Roark, directeur van de Los Angeles Office of Emergency Management, is aan het werk als een tot dan toe onbekende vulkaan uitbarst in het hartje van Los Angeles. Hij raakt gescheiden van zijn vrouw en dochter die thuis zitten. De lava baant zich een weg door de straten van L.A. en verwoest alles op zijn weg. Het is aan Roark om samen met zijn rechterhand Emmit Reese en de seismologe Dr. Amy Barnes de lava te bevechten.


Reacties


20-9-2004 12:02 door: Phoenix Persoonlijk bericht
Kwam zo ongeveer gelijk uit met Dante's Peak. Welke er beter of slechter is kan ik zo niet zeggen. Qua "verhaal" kies je voor Dante's Peak en qua actie kies je voor Volcano.

20-9-2004 13:09 door: Winus Persoonlijk bericht
Beide zijn niet om over naar huis te schrijven.

20-9-2004 14:11 door: EZ Persoonlijk bericht
Weer een spin-off in het "rampenfilm-genre" dat begon met twister

23-6-2011 22:23 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
Ik heb Tommy Lee Jones redelijk hoog zitten, daarom snap ik ook niet dat hij zich aan deze bagger verbonden heeft, tenzij het ofwel een dikke cheque betekende ofwel een vriendendienst was. De subtitel van deze film is "The Coast Is Toast", daaraan kun je meteen zien hoe serieus men dit project nam. En dan ook nog flink haasten om "Dante's Peak" net voor te kunnen zijn. Ik weet persoonlijk niet of het ze gelukt is maar het haastwerk is wel te zien.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine