Die Nibelungen: Siegfried (1924)

Alternatieve Titel: Siegfried. Die Nibelungen: Siegfrieds Tod.
Regie: Fritz Lang
Herkomst: Duitsland
Genre Fantasy/Avontuur
Speelduur: 143 minuten
Met: Paul Richter, Margarete Schön, Hans Adalbert Schlettow
8,0
Prachtige verfilming van de Noors-Germaanse Nibelungen saga. We zien de held Siegfried die de draak doodt en de Nibelung Alberich overwint, waarmee hij diens schat en de hoofdkap die onzichtbaar maakt verovert. Verder smeedt hij het mythische zwaard Balmung. Hij wil trouwen met zijn geliefde Kriemhilde en helpt haar broer in diens gevecht tegen de amazone-koningin Brunhilde, waarbij de onzichtbaarheidskap goed van pas komt.


Reacties


5-3-2006 12:10 door: sindala Persoonlijk bericht
Onvoorstelbaar goed gemaakte avonturen/helden-epos. De draak, de nibelungen, de reis naar ijsland en de gevechten met Brunhilde, het hof van Worms en het uiteindelijke verraad door Hagen Tronje: beter kon de Siegfried-saga volgens mij niet verfilmd worden. Zeer goede acteerprestaties van Hanna Ralph (Brunhilde), Hans Adalbert von Schlettow (Hagen Tronje) en vooral van Margarete Schön (Kriemhilde). Siegfried zelf stak daar maar flets tegen af.

16-8-2007 20:30 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Inderdaad een verfilming die dit epos waardig is. Fritz Lang neemt de tijd en geeft de hoofdkarakters de tijd en de ruimte om diepgang te geven (in zoverre dat dit mogelijk is in een stomme film).

Erg leuk om te zien hoe de acteurs (en dan met name Richter als Siegfried) soms onnatuurlijke poses aannemen die veel weg hebben van een schilderij van Boris Vallejo (hoewel die toen nog niet eens geboren was).

Hanna Ralph steelt de show met haar weergave van Brunhilde.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine