On the Waterfront (1954)

Regie: Elia Kazan
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Romantiek/Drama/Misdaad
Speelduur: 108 minuten
Met: Marlon Brando, Karl Malden, Lee J. Cobb
meer acteurs
7,8
Terry Malloy is een voormalig bokser die duidelijk de sporen vertoont van de slagen die hij heeft moeten verwerken. Zijn broer Charley, een corrupte advocaat die werkt voor een vakbondsleider met maffia-allures, bezorgt hem allerlei klusjes. Het best voelt Terry zich op het het dak van zijn appartementsgebouw. Daar verzorgt hij duiven, samen met twee kinderen voor wie hij nog altijd een idool is.

12 Oscarnominaties in 1955, waarvan er 8 werden gewonnen: Beste Film, Beste Regisseur, Beste Mannelijke Hoofdrol (Marlon Brando), Beste Vrouwelijke Bijrol (Eva Marie Saint), Beste Scenario, Beste Camerawerk, Beste Montage, Beste Decors. De film won in 1955 ook de Golden Globe voor beste dramafilm.

Speelfilmdebuut van Eva Marie Saint.


Reacties


16-7-2013 13:56 door: filmfan Persoonlijk bericht
De film die overal de hemel wordt in geprezen. Waarschijnlijk vanwege de method-acting, een manier van acteren waarin de acteur zich zo in het personage inleeft dat hij het als het ware wordt. Brando was een van de eersten die dat deden. Maar je hoeft toch geen moordenaar te zijn om er een te kunnen spelen? Het verhaal kon mij trouwens ook niet boeien.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine