The 10th Kingdom (2000)

Alternatieve Titel: The Tenth Kingdom. Das 10te Königreich. Das zehnte Königreich.
Regie: David Carson
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Verenigd Koninkrijk, Duitsland
Genre Mini-serie/Fantasy
Speelduur: 466 minuten
Met: Rutger Hauer, Dianne Wiest, Kimberly Williams-Paisley
meer acteurs
7,4
Virginia en haar vader wonen in New York, bij Central Park. Wanner ze 's avonds laat door het park naar huis fietst, rijdt ze een hond aan. Deze blijkt uit een andere wereld te komen. De hond is eigenlijk prins Wendell, kleinzoon van Sneeuwwitje en is door een boze koningin in een hond veranderd. Deze koningin wil met de hulp van de trollenkoning de negen koninkrijken overheersen. Door haar getover worden Virginia en Anthony via een reisspiegel naar het vierde koninkrijk getransporteerd.


Reacties


18-10-2005 21:55 door: sindala Persoonlijk bericht
In The 10th Kingdom zijn de oude sprookjes op een leuke manier gecombineerd met goede effecten, prachtige kostuums en werkelijk schitterende locaties in zes Europese landen. Het begin, met als titelliedje 'Wishing on a star', laat Manhattan zien, dat langzaam verandert in een sprookjesland: heel mooi gedaan. De beste acteerprestaties zijn van Dianne Wiest als de slechte spiegelkoningin, Scott Cohen als de wolfman, Daniel Lapaine als prins Wendell en Rutger Hauer als de jager. Ook Ed O'Neill als Relish de trollenkoning was erg sterk, maar hij doet alleen de eerste paar uren mee. Zijn drie kinderen Blabberwort, Burly en Blue Bell zitten wel in de hele film. Van de blinde houthakker, de zigeuners, Acorn & Clayface, sneeuwwitje en assepoester had ik graag meer gezien. Maar ja, 7 uur is veel te kort om alle karakters mooi uit te werken. De diverse toverspiegels van de koningin zijn ook erg mooi. Oh, ik was bijna het boerendorpje Beantown vergeten : prachtig gemaakt en weer met vele leuke figuren. (in de extra's vergelijken ze de bijna perfecte famile Peep met de Stepford wives: dat klopt wel zo'n beetje) Hier huppelen ook heel mooie schaapjes en guitige herderinnetjes rond. Een erg mooie film met, voor mij, maar één minpunt: de verschrikkelijk irritante 'zingende ring'.

31-3-2007 12:14 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Sterke miniserie waar de crosover van de echte wereld naar het land van de sprookjes erg goed wordt verteld. Er zitten veel leuke momenten in als het trio Virginia (Williams), haar vader Antony (Larroquette) en hun compagnion Wolf (Cohen) proberen een weg terug te vinden naar New York.

Er is erg veel aandacht besteed aan het verhaal waar de sprookjes die we kennen van Grimm nu ook zo'n 200 jaar geleden zijn gebeurd. Dus we hebben bijvoorbeeld te maken met de achterkleinzoon van Sneeuwitje.

Ik heb me inderdaad zeer vermaakt met deze miniserie ..

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine