The Good Shepherd (2006)

Regie: Robert de Niro
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama/Thriller
Speelduur: 167 minuten
Met: Angelina Jolie, Robert De Niro, Matt Damon
meer acteurs
6,2
April 1961, een buitenwijk in Washington. Edward Wilson (Matt Damon) sluit de deur van zijn grote huis en vertrekt naar zijn werk. Dikgerande bril op de neus, grote hoed op zijn hoofd, flets-bruine regenjas. De vermomming waarmee je een CIA-agent herkent. Wilson gaat naar het kantoor, waar iedereen voornamelijk met rare codezinnetjes communiceert. In flashbacks toont de film hoe student Wilson lid wordt van het vrijmetselaarachtige Skulls & Bones-genootschap, en hoe hij daar de contacten opdoet die hem later het hart van de CIA zullen maken. En dan krijgt hij niet alleen de contacten mee, maar ook de juiste principes, geloof in je vaderland, en vertrouw niemand.


Reacties


5-3-2009 00:15 door: sindala Persoonlijk bericht
Saai, traag en veeeeeel te lang. Wel met met mooie jaren 60 plaatjes (op die paar harde scene's na dan).

1-1-2012 20:20 door: Tony Clifton Persoonlijk bericht
De film is inderdaad erg traag. Gelukkig wist ik dat van tevoren en wist ook dat het een film was waar je echt even voor moest gaan zitten. De film neemt (erg) uitgebreid de tijd om te laten zien hoe iemand door zijn "undercover" werk en vaderlandsliefde steeds verder van zijn eigen omgeving (lees: familie) vervreemd raakt en moeite heeft om ermee om te gaan.

Dit is dus geen spannende spionagefilm maar een rustig voortkabbelende speelfilm die zijn tijd neemt, en geen eigen politieke agenda heeft die er bij het publiek ingeramd moet worden. Gewoon een prent die rustig een stuk wereldgeschiedenis uit het oogpunt van de hoofdpersoon weergeeft. En ik ben het er van harte met Sindala over eens dat het visueel erg mooi in elkaar steekt.

13-11-2017 22:01 door: coravelt Persoonlijk bericht
Nee hoor, niet te traag. Goed gespeeld en geloofwaardig, al geloof ik dat de werkelijkbeid nog harder was en is.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine