Pride & Prejudice (2005)

Alternatieve Titel: Pride And Prejudice
Regie: Joe Wright
Herkomst: Verenigd Koninkrijk, Frankrijk
Genre Romantiek/Drama
Speelduur: 127 minuten

Acteurs:
7,9
De Bennets zijn van lagere adel en hebben jammer genoeg vijf dochters. Dit betekent dat bij de dood van vader alles in handen zal gaan van hun neef. Bovendien moeten meisjes een bruidsschat meebrengen en met vijf dochters mag je op niet teveel rekenen. Hun enige hoop is dan ook dat minstens één van hun dochters rijk zal trouwen. Voor de oudste twee moet dit mogelijk zijn: Jane wordt algemeen genoemd als het mooiste meisje uit de streek en ze is geen dommerik. Elisabeth, de tweede, is ook niet mis en hoogst intelligent. De drie jongsten zijn jammer genoeg enorme leeghoofden. Dan doet het nieuws de ronde dat het grote landgoed in de streek verhuurd is aan de rijke Mr. Bingley. En inderdaad, Bingley neemt zijn intrek samen met zijn twee zussen, zijn zwager en zijn beste, zelfs nog rijkere vriend, Mr. Darcy. Voor Bingley en Jane is het liefde op het eerste zicht, terwijl Darcy en Elisabeth onmiddellijk kat en hond zijn. Dan ontspinnen zich allerlei intriges en worden er de meest onwaarschijnlijke paren gevormd. Maar wie zal uiteindelijk met wie trouwen?


Reacties


13-10-2005 11:19 door: Bregje Persoonlijk bericht
Ik heb me vermaakt met de film, vooral vanwege de hilarisch Mrs Bennet (wat een topactrice die Brenda Blethyn, zie bijvoorbeeld Secrets & Lies). Maar ontdaan van literaire kwaliteit is het toch vooral een simpel romantisch verhaaltje.

1-12-2006 22:42 door: Nelus Persoonlijk bericht
Daar ben ik het geheel niet mee eens!
Tuurlijk is het romantisch en langdradig, maar dat ging in die tijd nou eenmaal zo. Ik vond de film op zich een 8 waard, maar naarmate je in de film komt leidt Keira je naar een gevoel van verliefdheid. Iemand die een film maakt waardoor ik me weer verliefd voel, maakt iets bijzonders. Daarom een 9!

6-12-2006 01:45 door: Bianca Persoonlijk bericht
Helemaal mee eens!!!

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine