Nineteen Eightyfour (1984)

Alternatieve Titel: 1984
Regie: Michael Radford
Herkomst: Verenigd Koninkrijk
Genre SF/Drama
Speelduur: 113 minuten
Met: John Hurt, Suzanna Hamilton, Richard Burton
meer acteurs
7,7
Verfilming van George Orwells gelijknamige boek. Na een atoomoorlog is de wereld verdeeld in drie supercontinenten. Winston Smith woont in Londen, dat de hoofdstad is van Oceania. Hij ondergaat, net als alle mensen, het strakke regime dat wordt uitgeoefend door de staat. De mensen hebben er geen vrijheid en er is een totale afwezigheid van privacy. Big Brother loert altijd en overal met camera's en spionnen.


Reacties


door: Edwin Persoonlijk bericht
Met schitterende muziek van The Eurithmics en een uitstekende rol van John Hurt.

9-12-2006 18:37 door: sindala Persoonlijk bericht
Edwin schreef:
Met schitterende muziek van The Eurythmics en een uitstekende rol van John Hurt.

En vergeet het verhaal niet!

Voor al diegenen die menen dat het niet erg is om vanwege de "veiligheid", "preventie", of een andere schijnreden je privacy op te geven: kijk maar eens naar deze film waar übercontrole toe leidt!

16-8-2007 23:44 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Kijk anders maar eens goed om je heen... Denk je dat je het nu zo veel anders hebt? Of denk je nog steeds dat je nu niet gebrainwashed wordt door de media...

18-8-2007 22:01 door: sindala Persoonlijk bericht
Tachyon schreef:
Kijk anders maar eens goed om je heen... Denk je dat je het nu zo veel anders hebt? Of denk je nog steeds dat je nu niet gebrainwashed wordt door de media...

Door de media? Bedoel je niet vía de media? Ik denk toch niet dat de verschillende bladen en televisiestations zelf verantwoordelijk zijn voor die weinig subtiele pogingen om het volk te bespelen. De media laten zich gewoon gebruiken als doorgeefluik voor de staat en de grote bedrijven om de bevolking een angstgevoel aan te praten. Want angst voor oorlog, epidemieën, mileuverontreiniging, klimaatverandering, terreur, religie of wat dan ook maakt de bevolking zwakker en politieke en/of economische machten sterker.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine