The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)

Alternatieve Titel: The Assassination of Jesse James
Regie: Andrew Dominik
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama/Western/Misdaad
Speelduur: 160 minuten
Met: Brad Pitt, Casey Affleck, Sam Shepard
meer acteurs
7,4
Het verhaal, vertelt over de laatste zes maanden uit het leven van Jesse James en over Robert Fords obsessie met de beroemde-bankrover. Brad Pitt - die een onvoorspelbare Jesse James neerzet, bij wie lang niet duidelijk wordt of hij gek of berekenend is - ís Jesse James, is de beroemdheid waar we naar kijken. Pitt heeft de star power die James ook had, heeft ook de geruchten over zijn privé-leven, wordt ook vooruitgesneld door verhalen. Robert Ford - een uitstekende Casey Affleck - is zijn stalkende fan. Dat hij zich uit afgunst zou ontpoppen als de laffe moordenaar van zijn held wordt al in de titel verklapt.

Schitterend camerawerk van Roger Deakins.
Muziek van Nick Cave.
Reacties


18-2-2009 17:11 door: mrdaan Persoonlijk bericht
Best een aardige film, maar wat duurt ie lang!

6-10-2010 23:34 door: sindala Persoonlijk bericht
Best maf eigenlijk dat massamoordenaar Jesse James uiteindelijk een held werd en degene die zijn kaarsje uitblies werd verguisd.

Het acteerwerk van Brad Pitt en Casey Affleck was geweldig. De film was inderdaad nogal lang, maar zeker niet vervelend om naar te kijken. Ik vond dat de regisseur een originele draai aan de film heeft gegeven, waardoor deze behoorlijk anders dan andere westerns is. Wel jammer dat het vooral een registratie van gebeurtenissen is en dat de personages niet wat meer worden uitgediept. Op Robert Ford na komen ze nogal karikaturaal over.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine