Blessings (2003)

Regie: Arvin Brown
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika
Genre Drama/Tv-film
Speelduur: 120 minuten
Met: China Chow, Liam Waite, Mary Tyler Moore
meer acteurs
7,0
Een in de steek gelaten baby geeft twee eenzame mensen een tweede kans op een gelukkig leven.


Reacties


30-11-2011 09:27 door: sindala Persoonlijk bericht
Mooie en realistische film over tweede kansen, maar zonder dat het klef wordt: Skip Cuddy belandde door verkeerde vrienden al op jeugdige leeftijd in de gevangenis. Bij toeval ontmoet hij de rijke oude dame Lydia Blessing en nadat hij haar heeft geholpen met haar auto biedt ze hem een baan aan als manusje van alles op haar landgoed. Huishoudster Jennifer en de dochter van de oude vrouw zien dit niet erg zitten. Op een dag ontdekt Skip een vondeling voor zijn deur en hij besluit het baby'tje zelf groot te brengen, zodat het kind een betere kans krijgt dan hijzelf. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang waar iedereen beter uitkomt.

Dit klinkt eigenlijk toch best wel klef, maar ik vond het een heel gevoelig filmpje met mooie vertolkingen en zonder de standaard verhaallijntjes die je in dit soort films vaak ziet. Ik kan daar niet teveel over schrijven zonder spoilers, maar de vier hoofdpersonen Skip (de ex-gevangene), Lydia (de oude dame), Jennifer (de huishoudster) en Meredith (de dochter) winnen allemaal iets in hun leven, maar verliezen uiteindelijk ook allemaal wat.

Aan de lange reactie is wel te zien dat ik dit een intrigerende film vond (zeker voor een televisiefilm), hoewel het zeker geen perfecte film is. Ik ga maar eens op zoek naar het boek van Anna Quindlen, waarop deze film is gebaseerd.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine