Beyond Hypothermia (1996)

Alternatieve Titel: Sip si 32 doe
Regie: Patrick Leung
Herkomst: Hongkong
Genre Actie
Speelduur: 90 minuten
Met: Lau Ching-Wan, Jacqueline Wu Chien-Lien
8,0
Mei krijgt een romantische relatie met een noedels-verkoper. Deze weet niet dat Mei de meest gevreesde huurmoordenares van Hong Kong is.


Reacties


10-7-2005 21:49 door: sindala Persoonlijk bericht
Zowel van de acteurs als van de regisseur had ik nog nooit gehoord, maar dit is weer een geweldige Hong Kong actiefilm. De moorden zijn heel sterk verfilmd, de hoofdrolspeelster is erg goed en de plaatjes zijn super. De huurmoordenares neemt na elke klus een nieuwe look, net zoals Bruce Willis deed in 'The Jackal', maar hier is het wél geloofwaardig. Een 8 !
spoiler:
Verder heeft deze film op het standaard Hollywoodspul voor dat ie niet 'politiek correct' is: hier wordt een lief klein onschuldig meisje gewoon afgeknald ... en niet door de slechterikken !



11-7-2005 22:24 door: sindala Persoonlijk bericht
Ik heb de commentaren op IMDB eens bekeken en ook daar is men over het algemeen erg lovend over deze film: hun score is 7,4. Nu weet ik ook dat die ཛྷ' in de Chinese titel 32ºC betekent, de lichaamstemperatuur van de naamloze huurmoordenares. De film werd vergeleken met o.a. 'La Femme Nikita' en 'Collateral'. Ik vond 'm eerder vergelijkbaar met 'The Killer', vooral door de zich ontwikkelende relatie. De mij onbekende regisseur heeft ook meegeschreven aan de magistrale oosterse vietnamfilm 'Bullet in the Head'.

Al dit geschrijf maakt denk ik wel duidelijk dat ik dit een prachtige film vond, die ik dan ook iedereen kan aanraden !

12-7-2005 14:13 door: Jinx Persoonlijk bericht
Oosterse films spreken mij nogal aan dus zal deze zo snel mogelijk gaan zien.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine