Blood Diamond (2006)

Regie: Edward Zwick
Herkomst: Verenigde Staten van Amerika, Duitsland
Genre Actie/Drama/Misdaad
Speelduur: 138 minuten
Met: Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly, Stephen Collins
meer acteurs
7,8
The Blood Diamond speelt zich af in het Sierra Leone van 1999, als het land verwikkeld is een gewelddadige burgeroorlog. DiCaprio speelt een smokkelaar die gespecialiseerd is in het verkopen van zogenaamde "bloed-diamanten", waarmee de rebellen gefinancierd werden. Zijn leven krijgt een wending wanneer hij in aanraking komt met een boer wiens zoon is gaan vechten bij de kindsoldaten van de gewapende oppositie.Reacties


21-1-2007 20:00 door: Fred Persoonlijk bericht
Lekkere actiefilm, die de keiharde realiteit laat zien van het leven in Sierra Leone. Het verhaal heeft me niet echt kunnen boeien (Wat kan mij die stomme diamant nou schelen), maar de sfeer en no-nonsense beelden maakten de film de moeite waard.25-1-2007 14:01 door: GKOTV Persoonlijk bericht
Taaltje of dialect wat meneer Dicaprio er uit gooit is in begin lachwekkend maar wordt al snel vervelend . Film duurde me eerlijk gezegd ook te lang

8-5-2007 20:18 door: Bianca Persoonlijk bericht
Ooooh...ik hou van deze site...deze film in mijn bezit maar nog niet gezien. zovele mensen zoveel reacties. Ik ben alweer benieuwd....reactie over deze film (van mij dan ookal zitten jullie er niet op te wachten) volgt later.

14-5-2007 10:17 door: jaka Persoonlijk bericht
zo hele mooie film4-10-2008 19:23 door: sindala Persoonlijk bericht
Prachtig acteerwerk van vooral Djimon Hounsou en Jennifer Connelly. Leonardo DiCaprio speelt ook goed, alleen dat Afrikaans accent ligt er veel te dik bovenop.

Verder heel veel lof voor regisseur Edward Zwick (bekend van o.a. The Last Samurai), die de vaak verschrikkelijk wrede en gewelddadige gebeurtenissen op een afstandelijke manier heeft gepresenteerd. In andere handen zou dit gemakkelijk kunnen uitgroeien tot een film vol sensatiebeluste en exhibionistische gruwelijkheden, maar Zwick houdt zich duidelijk in. Dit vind ik een groot pluspunt in het huidige tijdperk van saw, gta en hostel, to name but a few.

Het enige grote minpunt van de film is in mijn ogen het scenario: dat volgt de standaard Hollywoodlijnen: weinig verrassend, de standaard tegenslagen die overwonnen moeten worden, een man en vrouw die elkaar in eerste instantie niet kunnen uitstaan maar toch naar elkaar toegroeien en het onvermijdelijke (relatief) "happy end".

Al met al is het een goede film, waar echter veel meer in had gezeten. Met een beter scenario had ik minimaal een 9 gegeven, nu "slechts" een 8.

RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine