Leuke weetjes
8-7-2015 17:54 door: sindala Persoonlijk bericht
In de afgelopen jaren hebben we alle acteurs en regisseurs in onze database voorzien van persoonlijke gegevens. Soms summier (over sommige personen is nu eenmaal weinig bekend), soms heel uitgebreid. Omdat we ook veel documentaires op Filmgek hebben staan zijn dat naast filmpersonen ook veel personen uit de sport, muziek, politiek en nog veel meer. Hierbij hebben we heel wat informatie verzameld, die we graag met jullie willen delen. Vanwege de verjaardag vandaag (6 juli) van de acterende tweelingen Jane & June Gale en Tia & Tamera Mowry beginnen we met actrices en acteurs die tweelingbroers of -zussen hebben. De Olsen Twins zijn natuurlijk bekend, maar wisten jullie dat ook Vin Diesel, Linda Hamilton, Kiefer Sutherland, Isabella Rossellini, Ashton Kutcher en Gisele Bündchen tweelingbroers of -zussen hebben? Hieronder een overzicht van acteur en actrices, regisseurs en regisseuses in onze database die tweeling zijn.

6-7-2015 21:24 door: sindala Persoonlijk bericht
Een bekend voorbeeld uit het begin van de filmgeschiedenis zijn de Gale Sisters, een Amerikaans Vaudeville-theatergezelschap bestaande uit twee paar tweelingzussen uit dezelfde familie, namelijk de in 1911 geboren tweelingzussen Jane & June Gale en hun één jaar jongere tweelingzussen Joan & Jean Gale. De bekendste tweelingen van deze tijd zijn waarschijnlijk Ashley & Mary-Kate Olsen, die als enige tweeling een gezamenlijke ster hebben op de Hollywood Walk of Fame. Ze waren destijds met een leeftijd van 17 jaar tevens de jongste personen met een ster op de Walk of Fame.

Andere acterende tweelingen zijn de tweelingzussen Tia & Tamera Mowry, Jill & Jacqueline Hennessy, Catherine & Marie-Pierre Castel, Chloe & Zoe Tempest-Jones, Jana & Sophia Münster en Becky & Milly Rosso, en tweelingbroers Jason & Jeremy London, Shawn & Aaron Ashmore, Harry & Luke Treadaway, Adrian & Neil Rayment (de Albino-tweelingen in The Matrix Reloaded) en Gary & Edmund Entin. In Nederland hebben we de acterende tweelingbroers Jasper & Marius Gottlieb en Koen & Jos van der Donk (de gebroeders Klinkhamer in de Kameleon-films) en in België Manu & René Verreth.

De Italiaanse actrice Marissa Ribisi is is niet zo bekend als haar tweelingbroer Giovanni Ribisi en hetzelfde geldt voor de Amerikaanse actrice Justine Priestley, de tweelingzus van Jason Priestley. David Tom is de tweelingbroer van Nicholle Tom en Marisa Pavan, echte naam Maria Pierangeli, is de tweelingzus van Pier Angeli, wiens echte naam Anna Pierangeli was. Autumn Shields is de tweelingzus van Willow Shields (Primrose Everdeen in The Hunger Games). De identieke tweelingbroers David Paul en Peter Paul zijn ook bekend als de Barbarian Brothers of de Barbarian Twins.

Het regisseursduo de Soska Sisters, ook bekend als de Twisted Twins, bestaat uit de eeneiige tweelingzusters Jen en Sylvia Soska. De Duits-Australische regisseurs Michael en Peter Spierig (Daybreakers, Predestination) zijn tweelingbroers, evenals de Amerikaanse regisseurs Jonas & Josh Pate en de Hongkongse regisseurs Oxide Pang Chun en Danny Pang (Bangkok Dangerous). De veel te vroeg overleden Britse zangers en acteurs Maurice & Robin Gibb van de Bee Gees waren ook tweelingbroers.

Lang niet alle tweelingzussen en -broers van beroemdheden zijn zelf ook bekend. Zo is Leslie Hamilton, de identieke tweelingzus van Linda Hamilton (Sarah Connor in de Terminator-films) verpleegster van beroep. Ze is overigens wel te zien in Terminator 2, als body double voor haar zus in de droomscene waar ze naar zichzelf kijkt op de speelplaats. Rachel Sutherland, de tweelingzus van Kiefer Sutherland is productiemanager en Jon Heders tweelingbroer Dan Heder is visuele effectenspecialist. Nicholas Brendons identieke tweelingbroer Kelly Brandon is stuntman en heeft ook als stunt- en bodydouble van zijn broer gewerkt. Hunter Johansson, de tweelingbroer van Scarlett Johansson, werkt voor allerlei politieke en liefdadigheidsorganisaties. Vanwege een hersenverlamming tijdens zijn geboorte lijkt Michael Kutcher niet veel op zijn broer Ashton Kutcher.

Kirtanzanger Wade Morissette is de tweelingbroer van de Canadese zangeres en actrice Alanis Morissette. Singer-songwriter Matt Goss is de tweelingbroer van acteur Luke Goss. Alexandra Pauls eeneiige tweelingzus Caroline Paul is sportster en brandweervrouw. Natuurbeschermer Jacob Fiennes is de tweelingbroer van de Engelse acteur Joseph Fiennes. De tweelingzus van de Franse actrice Eva Green heet Joy Green en deze heeft samen met haar echtgenoot een paardenfokkerij in Normandië. Advocaat Christopher Posey is de tweelingbroer van de Amerikaanse actrice Parker Posey en ook het Braziliaanse supermodel Gisele Bündchen heeft een (twee-eiige) tweelingzus, Patrícia Bündchen. Isotta Rossellini, de tweelingzus van de Italiaanse actrice Rossellini, was literatuurlerares aan diverse universiteiten. Vin Diesel, wiens echte naam Mark Vincent is, heeft een twee-eiige tweelingbroer die Paul Vincent heet en Rupert Young is de tweelingbroer van de Britse acteur Will Young. Elvis Presley had ook een tweelingbroer, maar Jesse Presley kwam doodgeboren ter wereld.

7-7-2015 09:27 door: Tachyon Persoonlijk bericht
Mooi stukje hoor!

11-7-2015 10:31 door: FritsFlits Persoonlijk bericht
Mijn complimenten.

13-7-2015 11:00 door: sindala Persoonlijk bericht
Deel 2 van leuke weetjes gaat over heterochromie. Dit is de benaming voor kleurverschillen in de iris van één of beide ogen. Heterochromie is bij mensen vrij zeldzaam en in onze database van meer dan 40.000 filmpersonen zijn slechts een twintigtal acteurs en actrices met heterochromie te vinden. De opvallendste vorm is volledige heterochromie, waarbij de persoon twee verschillend gekleurde ogen heeft. Andere varianten zijn kleurverschil in één oog, centrale heterochromie (waarbij de iris rond de pupil een andere kleur heeft dan daarbuiten) en sectoriële heterochromie, waarbij sectoren van de iris anders gekleurd zijn.

De volgende actrices en acteurs hebben volledige heterochromie: twee volledig verschillend gekleurde ogen. Demi Moore, Dan Aykroyd en Mila Kunis hebben allen een bruin en een groen oog. Alice Eve, Gracie Allen en Josh Henderson hebben alle drie een blauw en een groen oog.

Kate Bosworth en Henry Cavill hebben allebei een blauw en een bruin-blauw oog. Jane Seymour en Elizabeth Berkley hebben een groen en een bruin-groen oog, Jonathan Rhys Meyers heeft een blauw en een bruin-blauw oog en Simon Pegg heeft een blauwgrijs en een bruin-blauwgrijs oog. Deze zes personen hebben partiële heterochromie.

De ogen van Alyson Hannigan zijn rond de pupil bruin, in het midden grijs en aan de buitenkant blauw. De ogen van Astrid Bergès-Frisbey zijn in het midden bruin en daarbuiten blauw-grijs-groen. Olivia Wilde heeft ogen met een blauwe buitenrand, groen in het midden en bruin bij de pupillen. De ogen van Robert Downey jr. zijn bruin in het midden en groen daarbuiten. Ook de ogen van Joe Pesci zijn bij de pupillen bruin, daarbuiten zijn ze blauw. Christopher Walkens ogen zijn van binnen groen en daarbuiten blauw. Bovenstaande personen hebben allen centrale heterochromie.

Kiefer Sutherland en Benedict Cumberbatch hebben groen-blauwe ogen, sectoriële hetrochromie.

David Bowie tenslotte lijkt ook twee verschillende gekleurde ogen te hebben, maar dat is niet zo. Zijn linkeroog raakte op 15-jarige leeftijd beschadigd bij een gevecht waardoor de pupil permanent verwijd is en het oog een bruinige kleur lijkt te hebben, maar beide irissen hebben dezelfde blauwe kleur.

3-1-2016 14:46 door: sindala Persoonlijk bericht
Het iconische witte masker van moordenaar Michael Myers uit Halloween is een van de bekendste "enge" maskers uit het griezelfilmgenre. Andere bekende maskers zijn natuurlijk het hockeymasker van Jason Voorhees uit Friday the 13th en het Ghostface-masker uit de Scream-films.

Achter het masker van Michael Myers zit nog een leuk verhaal: dit is namelijk een licht aangepast masker van de beroemde kapitein James T. Kirk uit de Star Trek-televisieserie. William Shatner (die Kirk speelde in de Star Trek-serie) heeft in een interview verteld dat hij wel eens tijdens Halloween met Trick-or-Treat een Michael Myers-masker heeft gedragen, maar toen dus eigenlijk een masker van zichzelf droeg.Je moet wel ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
RSS (Nieuws)

Filmgek Search Engine